FLEURMINATOR VERANDERT!


Drie jaar geleden ben ik FLEURMINATOR begonnen omdat het een "moetje" van school was. Op je blog moest je signalen, zogehete coolhunts, verzamelen en jezelf op die manier op professionele wijze aan de wereld tonen. Best een goed idee van school, maar helaas werkt het bij mij altijd averechts als je iets leuks (bloggen) combineert met een hele lijst aan voorwaarden. Op die manier vind ik het vaak niet meer aantrekkelijk om iets te doen wat me interesseert, maar wat ik niet geheel op mijn eigen manier kan doen.

Enfin, afgelopen schooljaar heb ik mijn blog dan eindelijk "afgesloten" en hoef ik voor school niet meer aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Dit houdt kort gezegd in dat ik mijn blog nu geheel kan vormen naar mijn zin. 

Eerste grote verandering: van Engels naar Nederlands
Ik ben graag internationaal geori├źnteerd en zou later ook graag in het buitenland willen werken, maar toch weerhield bloggen in het Engels me altijd van het schrijven van blogposts. Ik kwam altijd wel enigszins goed uit mijn woorden, maar ik merk dat ik in het Nederlands veel beter uit kan leggen wat een bepaald signaal betekent of hoe ik het cluster bij andere signalen. Vandaar dat ik vanaf nu in het Nederlands ga bloggen, om eerst een eigen trendwatching methode te vinden. Als ik eenmaal zeker ben van mijn eigen kennis en expertise, kan ik me gaan richten op de internationalisering van mijn blog en imago.

Tweede grote verandering: geen coolhunts meer
Althans, niet met de stempel "coolhunts". Ik ben vaak niet zozeer geïnteresseerd in factoren zoals "future growth potential" en "coolness". Het gaat mij erom of een signaal inspirerend of innovatief is en bij welke (consumenten)behoefte het hoort. Hierdoor heb ik veel berichten dus ook van mijn blog afgehaald, waardoor er eigenlijk niks meer van 2012 op mijn blog te vinden is.

Derde grote verandering: veeeeel meer technologie
Sinds afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat ik echt een tech fan ben. Technologische signalen en ontwikkelingen fascineren me ontzettend, en dan met name de ethische kwesties die hierbij komen kijken. Ik wil me daar dit jaar dan ook op gaan specialiseren en waar kan dat beter dan op mijn blog?

Vierde grote verandering: meer blogposts over offline signalen
Ik merkte dat trendwatching in de vorm van deskresearch snel gaat vervelen. Ik wil naar buiten, ik wil iets doen! Ik wil meemaken, mijn zintuigen laten prikkelen en zelf ervaren. Vandaar dat ik ook vaker ga schrijven over fysieke winkels, markten en evenementen die ik zelf heb bezocht. Natuurlijk wel altijd vanuit trendwatching/concepting hoek bekeken. Want trendwatchen op straat is juist zo leuk! 


Ik merk nu al dat ik bloggen veel liever doe in het Nederlands en mijn lijstje met onderwerpen waar ik graag over wil bloggen is nu al oneindig. Bloggen is voor mij een manier om mijn (trend) gedachtes op een leuke manier te ordenen en zo ook anderen te inspireren. Ik hoop een goed blog jaar tegemoet te gaan!


0 reacties:

Een reactie posten