Pop Up Cinema Tilburg: Spring Breakers


Een tijdje terug ben ik naar een ontzettend tof event in Tilburg geweest. Pop Up Cinema organiseerde in de binnentuin van de NWE Vorst namelijk een buitenlucht film. Helemaal gratis kon je hier genieten van bijzondere cultfilms die eigenlijk een beetje ondergewaardeerd worden, waarbij dit keer Spring Breakers vertoond werd. In de tuin stonden stoeltjes om heerlijk in achterover te zakken en er lagen gezellige kleedjes op het gras om op te gaan zitten. (foto's via de Facebookpagina van Pop Up Cinema. Ik was natuurlijk weer zo slim om alle foto's die ik zelf heb gemaakt, te maken met mijn wegwerpcamera, waarvan de foto's nog afgedrukt moeten worden...)


Pop Up Cinema is een initiatief uit Tilburg dat films wil vertonen op bijzondere plekken in Tilburg. Zo vertonen ze films midden in de skatehal of in de oude hallen van de Spoorzone, waarbij altijd zorgvuldig aandacht aan het complete plaatje wordt besteed. Het is namelijk niet zomaar 'film kijken', maar er wordt een hele beleving van gemaakt. Zo werd tijdens de Spring Breakers vertoning de tuin van de NWE Vorst omgetoverd tot 'plastic fantastic zwemparadijs', compleet met opblaaskrokodillen en pierenbadjes en was er zelfs een neon- plastic - swimwear dresscode.Voorafgaand aan de film kun je genieten van de vintage deuntjes die op een speciale pickup tafel gedraaid worden en kun je een zakje popcorn kopen. Ook was er dit keer de DVD ruil kast, waar je je oude DVD's in kunt ruilen voor anderen die je aanspreken. Er werden ijsjes geschept en voorafgaand aan de hoofdfilm werd er, zoals altijd, eerst een korte film vertoond.


Op de avond van Spring Breakers was het heftig aan het onweren, maar ondanks dat ging het programma gewoon door en werd de film gestart. Na ongeveer een dik half uur begon het toch echt te hard te regenen en zijn we allemaal naar binnen moeten gaan, waar de film vervolgens gewoon door kon gaan. Super organisatie!

Aan de drukte tijdens deze filmavond kan ik toch echt wel opmaken dat dit soort evenementen erg gewild zijn, bij veel doelgroepen. Het is weer eens iets anders dan in een muffige bioscoopzaal zitten en daarna weer rechtstreeks naar huis. De complete sfeer die Pop Up Cinema weet neer te zetten zorgt ervoor dat dit filmavonden zijn die je niet snel vergeet en waarbij de hele entourage gewoon klopt. Natuurlijk dragen de speciale locaties hier ook erg aan bij. Want zeg nou zelf; heb jij wel eens een film bekeken midden in een skatehal?0 reacties:

Een reactie posten